Audio/Visual Electronics Wired up? Everyone's got some sort of electrical modification... let's hear about it here.

2000 Accord Radio Size?

  #1  
Old 06-13-2014, 06:30 PM
Thread Starter
Join Date: Jun 2014
Posts: 2
Default 2000 Accord Radio Size?

Hello Everyone,


I am new to this site, and it looks great. My first question is what size radio can I fit in a 2000 Accord taking the entire space that is available? Meaning the radio and bottom open area. And also if anyone has the exact dimension of width and height? Im receiving the car in a week and anticipating a radio change


Im looking to install this radio (link bellow) can this fit in the car?


Pioneer 7" AppRadio 3 In-Dash Double-DIN Car Deck (SPH-DA110) : Double DIN Car Decks - Future Shop
 
  #2  
Old 06-15-2014, 08:29 AM
Newest Of Newbies
Join Date: Dec 2011
Location: Forest Hill, Maryland
Posts: 35
Default

Just replaced mine with a double din system. Go to Crutchfield.com and use the site's "Will This Fit?" I have always purchased from Crutchfield as they provided very detailed instructions on how to remove the old system and also how to install the new one. They also provide all the brackets and hardware as well as the wiring harness. Prices are good as well.

I have installed several car stereos and our model Accord is by far the easiest in terms of removing the old radio. Took less then 15 minutes..


Good Luck!
 
  #3  
Old 06-15-2014, 08:33 AM
Newest Of Newbies
Join Date: Dec 2011
Location: Forest Hill, Maryland
Posts: 35
  #4  
Old 06-15-2014, 11:07 PM
keep_hope_alive's Avatar
Super Moderator
Join Date: Dec 2009
Location: Quad Cities, IL
Posts: 3,209
Default

any double din head unit will fit, you just buy a mounting kit to fill in the gaps.
 
  #5  
Old 06-16-2014, 07:07 PM
Thread Starter
Join Date: Jun 2014
Posts: 2
Default

Thanks for the info I have another question. If I connect a Bazooka Sub to the car stereo sub-output, does the sub need its own power connection to the battery of the car?
 
  #6  
Old 06-17-2014, 07:40 AM
Newest Of Newbies
Join Date: Dec 2011
Location: Forest Hill, Maryland
Posts: 35
Default

yes. The only issues you will run into are:

Feeding the wire thru the firewall. (There is a gromment just above the gas pedal)

Finding a proper ground.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ez_dahdah
General Tech Help
1
07-08-2012 06:50 AM
RecMK5
General Tech Help
11
02-13-2009 06:33 AM
icemantx
Tires & Wheels
1
08-28-2008 10:55 AM
makama
Tires & Wheels
3
03-04-2007 11:53 PM
tiffany
General Tech Help
5
04-29-2005 07:17 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2000 Accord Radio Size?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.