Audio/Visual Electronics Wired up? Everyone's got some sort of electrical modification... let's hear about it here.

Factory CD player with aftermarket stereo

  #1  
Old 02-14-2013, 02:26 PM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2012
Location: New York
Posts: 731
Default Factory CD player with aftermarket stereo

So I just wired up an aftermarket stereo to my car but I still have the factory cd player. Its attached by what looks like a male MIDI cable. The stereo has left and right female RCA cables as well as a usb port.
Is that a male MIDI cable and is there any way I can hook up the cd player? Or does the stereo have to have that function in order to do it?

And if thats the case do I have any other options?

I dont mind not having the cd player, I just then need to look for something to cover that gap up if I have no option.
 
  #2  
Old 02-14-2013, 06:59 PM
Senior Member Stereo Guru..Almost A Mod :)
Join Date: Feb 2011
Location: louisiana
Posts: 862
Default

pictures, please. that would help. there are ways to make the cd player work as a cd changer for the new radio but need to know exactly what we are working with here.
 
  #3  
Old 02-14-2013, 08:30 PM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2012
Location: New York
Posts: 731
Default

XR4115 Stereo DUAL Mechless Digital Media Receiver
 
  #4  
Old 02-14-2013, 09:47 PM
Senior Member Stereo Guru..Almost A Mod :)
Join Date: Feb 2011
Location: louisiana
Posts: 862
Default

is it an external disc changer or is do you mean the factory head unit is still in the car?
 
  #5  
Old 02-15-2013, 12:04 AM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2012
Location: New York
Posts: 731
Default

Factory head unit. I dont mind buying a separate unit if its not too expensive. But id be nice to find an adapter seeing as there are RCA female cables in the back of the Mechless and that "MIDI" male cable in the stock cd player.

I cant find any adapters. But I'm not entirely sure thats an MIDI outlet.
 
  #6  
Old 02-15-2013, 06:46 AM
Senior Member Stereo Guru..Almost A Mod :)
Join Date: Feb 2011
Location: louisiana
Posts: 862
Default

those rca's are preouts not an in. and if it is a headunit with that kind of a cable, I dont know.
 
  #7  
Old 02-15-2013, 01:16 PM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2012
Location: New York
Posts: 731
Default

What about using the usb input?
 
  #8  
Old 02-15-2013, 07:20 PM
Senior Member Stereo Guru..Almost A Mod :)
Join Date: Feb 2011
Location: louisiana
Posts: 862
Default

I dont know. maybe KHA can shed some light on this with his infinate knowledge. I am sure he will see it soon and chime in.
 
  #9  
Old 02-15-2013, 07:25 PM
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2012
Location: New York
Posts: 731
Default

Ok. Worse case scenario is that I dont have a cd player. But In that case I need to find something to cover up the gap.
 
  #10  
Old 02-15-2013, 07:34 PM
Senior Member Stereo Guru..Almost A Mod :)
Join Date: Feb 2011
Location: louisiana
Posts: 862
Default

you could put an ipad in there and use the usb on that
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Factory CD player with aftermarket stereo


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.