Engine & Internal Chat about beefing up your engine's insides here.

No vtec......

  #1  
Old 01-17-2009, 11:31 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Location:
Posts: 135
Default No vtec......

Now its my turn to ask yall......ok my accord is boosted right! well igot my car back from the shop and half the time my vtec wont "Kick In" ya know. So ive been through the normal pocedures.
1. Normal Oil Level
2. Just replaced Vtec solenoid,Spark plugs with NGK Iridium ik22,rotor and ignition cap,and wires
3.oil pressure switch is hooked up.
4. Good Oil.

what else could cause the prob. sometimes it will kick in and then quit and work again. So what do you thnk could cause the prob.

Thanks Guys
 
  #2  
Old 01-17-2009, 11:34 PM
Tippman7641's Avatar
Senior Member
Join Date: Jun 2008
Location: Euless, Tx
Posts: 600
Default RE: No vtec......

[sm=massbounce.gif][sm=laughat.gif] wah wah wahhhhhh, im srry after reading the post title i had to say that, the little screen right below the solineoid is clogged?
 
  #3  
Old 01-18-2009, 12:23 AM
cjdm98's Avatar
Been Around A Long Time Member
Join Date: Jul 2008
Location: Miami,FL
Posts: 2,452
Default RE: No vtec......

Im assuming your running at least a decent ECM,I would check speed sensor,as it sends information to the ECU,Also even though you checked the oil,it may be due for a change.You should at least be throwing a code or 2.


 
  #4  
Old 01-18-2009, 12:44 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Location:
Posts: 135
Default RE: No vtec......

its a brand new solenoid i dont think it is clogged but maybe and also i just changed the oil .....yah it throws the p1259 vtec mal/f code....and what would of caused the speed sensor to be bad.....it did sit for a year in a shop and at idle ive been getting that honda sickness when it idles up and down without having to touch the gas....?
 
  #5  
Old 01-18-2009, 02:13 AM
Been Around A Long Time Member
Join Date: May 2007
Posts: 1,357
Default RE: No vtec......

Change the oil/filter, check the screen, reset the light. See what happens.
 
  #6  
Old 01-18-2009, 02:53 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Location:
Posts: 135
Default RE: No vtec......

all of those has been done
 
  #7  
Old 01-18-2009, 06:43 AM
Been Around A Long Time Member
Join Date: May 2007
Posts: 1,357
Default RE: No vtec......

Still have a code?
 
  #8  
Old 01-18-2009, 02:31 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Location:
Posts: 135
Default RE: No vtec......

p1259
 
  #9  
Old 01-18-2009, 04:44 PM
cjdm98's Avatar
Been Around A Long Time Member
Join Date: Jul 2008
Location: Miami,FL
Posts: 2,452
Default RE: No vtec......

Take it back to "the shop"
 
  #10  
Old 01-18-2009, 05:54 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2008
Location:
Posts: 135
Default RE: No vtec......

HAHAHAHAHAHA .................NO!!!!!! j/k
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: No vtec......


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.