General Tech Help Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here.

No crank in Park, starts in neutral

  #1  
Old 08-19-2013, 09:40 PM
EXV6NIGHTHAWK's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2007
Posts: 701
Default No crank in Park, starts in neutral

The car has only done this maybe three times, in two years. Turn the key, when in Park, and nothing happens. Put the shift lever in neutral, and it starts right up. 03 exv6 auto.
 
  #2  
Old 08-19-2013, 10:40 PM
redbull-1's Avatar
Super Moderator
Join Date: Oct 2010
Location: United States
Posts: 6,608
Default

Possible intermittent problem with transmission range switch/neutral safety switch, where PCM doesn't think it is in Park. May or may not have stored pending trouble codes.

https://www.hondaaccordforum.com/for...is-tree-52805/
 
Attached Thumbnails No crank in Park, starts in neutral-transmission-range-switch.jpg  
  #3  
Old 08-19-2013, 11:03 PM
EXV6NIGHTHAWK's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2007
Posts: 701
Default

Is the neutral safety switch part of the range switch? I don't see anything about a neutral switch in the service manual. I'll try to test the switch next time it happens. I hate to just replace the switch not knowing for sure. The check engine light is not on, so I assumed there were no codes. Thanks 1.
 
  #4  
Old 08-20-2013, 08:35 AM
redbull-1's Avatar
Super Moderator
Join Date: Oct 2010
Location: United States
Posts: 6,608
Default

Yes, the neutral safety switch is part of the range switch.

Even without the Check Engine Light on, there sometimes are pending codes stored.
 
  #5  
Old 08-20-2013, 04:47 PM
EXV6NIGHTHAWK's Avatar
Senior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2007
Posts: 701
Default

Does the fact that it will start in neutral confirm that the range switch is the problem? Is it a common problem on these cars? I hate to just assume, but no telling how long it will be before it does it again.
 
  #6  
Old 08-20-2013, 06:25 PM
redbull-1's Avatar
Super Moderator
Join Date: Oct 2010
Location: United States
Posts: 6,608
Default

No and no. Not common; but, known to occur even on other Honda models.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
fazool
General Tech Help
10
04-14-2014 04:49 PM
mitch567
General Tech Help
8
05-21-2010 03:41 PM
iDriftYou
General Tech Help
3
04-07-2009 07:02 AM
blufintun
General Tech Help
8
10-04-2007 09:30 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: No crank in Park, starts in neutral


Advertising

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.