Audio/Visual Electronics Wired up? Everyone's got some sort of electrical modification... let's hear about it here.

Can my standard headunit be changed?

  #1  
Old 02-25-2008, 01:02 PM
Faz
Faz is offline
Thread Starter
Join Date: Feb 2008
Location:
Posts: 13
Default Can my standard headunit be changed?

Im from Uk (England) and own a Honda Accord CL7.

I was wondering if it is possible to change the headunit. Im assumingthat thewhole dash would need to be removed? Am iright in saying this?



Let me know

Thanks

Faz

 
  #2  
Old 02-25-2008, 03:34 PM
Been Around A Long Time Member
Join Date: Sep 2007
Posts: 999
Default RE: Can my standard headunit be changed?

Yes.. please search as there are many threads on this (i just searched for "headunit" as one word and found the answer you were looking for at least 15 times)
 
  #3  
Old 02-25-2008, 04:42 PM
00AccordLX5spd's Avatar
Registered User
Join Date: Jan 2007
Location: Brandon, MS
Posts: 4,322
Default RE: Can my standard headunit be changed?

A quick answer to your question is yes, the headunit can be changed.
You do not have to remove the dash. The old unit comes out, and the new unit goes in place of the old unit. If you buy online, you should buy from a place (such as crutchfield) that will give you an installation kit with instuctions. I replaced one on one of my Mustangs by myselfwhen I was 16 years old.
 
  #4  
Old 02-25-2008, 04:48 PM
Been Around A Long Time Member
Join Date: Sep 2007
Posts: 999
Default RE: Can my standard headunit be changed?

https://www.hondaaccordforum.com/fb.asp?m=96100

on the newer accords the dash does need to be removed, as well as a dash kit replaced if you want it to house in the existing dash location the OEM headunit sits... otherwise there is a bay kit you can buy but imo looks tacky.

all options are detailed in this thread: https://www.hondaaccordforum.com/m_73427/tm.htm

you can also check the gallery link in my SIG (not on the profile section of HAF, I haven't uploaded all my images as of yet) to see my installed radio..
It took me literally 30-45 minutes to do the entire swap, most of it was soldering the new wiring harness.
 
  #5  
Old 02-26-2008, 09:09 AM
00AccordLX5spd's Avatar
Registered User
Join Date: Jan 2007
Location: Brandon, MS
Posts: 4,322
Default RE: Can my standard headunit be changed?

ORIGINAL: klrspz

on the newer accords the dash does need to be removed, as well as a dash kit replaced if you want it to house in the existing dash location the OEM headunit sits... otherwise there is a bay kit you can buy but imo looks tacky.
Dang that sucks bad!
Sorry for the misinformation I gave above.
Leave it toHonda to make a job that should be easy to do a royal PITA.
 
  #6  
Old 02-26-2008, 09:29 AM
Been Around A Long Time Member
Join Date: Sep 2007
Posts: 999
Default RE: Can my standard headunit be changed?

It's not too bad compared to a few rides i've changed radios in... it all comes apart elegantly, so it's ok...
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
93Accord2.2
General Tech Help
8
11-06-2013 11:53 PM
Chris Jameson
General Tech Help
1
02-19-2013 06:39 AM
87hatchback
Audio/Visual Electronics
8
09-21-2007 12:12 AM
t00fatt
Private 'Wanted' Classifieds
3
12-25-2006 08:12 PM
ivrex
Audio/Visual Electronics
7
11-19-2006 11:29 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Can my standard headunit be changed?


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.