Audio/Visual Electronics Wired up? Everyone's got some sort of electrical modification... let's hear about it here.

Wiring.

  #1  
Old 05-23-2008, 12:56 AM
Thread Starter
Join Date: Oct 2007
Location:
Posts: 116
Default Wiring.

So I should be getting my JL 13W7 next week. I already got the sub box. I was wondering if there is a certain way I should wire everything up. With my older subs, i just plugged everything in without really thinking about it.

But is there is particular way i should wire everything up to increase sound quality/performance?

Old set up.
-Postive wire from battery to capacitor
-Positive wire from capactior to amp
-Ground from car to capacitor, capacitor to amp
-Speaker wires, etc.

Theres a fuse between the battery and the capacitor and another fuse between the capacitor and amp (to protect the amp?) I want to make sure everything is nice and safe especially for the JL 1000/1 amp lol

Advice is appreciated. thanks in advance.
 
  #2  
Old 05-23-2008, 09:47 PM
t00fatt's Avatar
Been Around A Long Time Member
Join Date: Nov 2006
Location: Miami
Posts: 3,294
Default RE: Wiring.

I think its best to have a ground wire directly from the amp to the ground instead of going to the caps ground. That is only my opinioin and may be just fine to ground the amp at the cap. I hope you did the big three wire upgrade, and at least upgrade your battery but you could use a H.O alt.
 
  #3  
Old 05-23-2008, 11:44 PM
Join Date: May 2008
Location:
Posts: 12
Default RE: Wiring.

ORIGINAL: t00fatt

I think its best to have a ground wire directly from the amp to the ground instead of going to the caps ground. That is only my opinioin and may be just fine to ground the amp at the cap. I hope you did the big three wire upgrade, and at least upgrade your battery but you could use a H.O alt.
I agree, but I would get rid of the cap(they don't work andr a waste of money) just get a second high capacity sealedbatt. That's my 2 cents andwhat I will be running when I get finished with my system.
 
  #4  
Old 05-24-2008, 05:01 AM
finch13's Avatar
Been Around A Long Time Member
Join Date: Jun 2007
Location: St. Paul, MN
Posts: 7,381
Default RE: Wiring.

It would be a bigger deal if you had more than one sub to work with so you could mess with the resistance and what not, but for you it should all just be plug and play. I don't have a cap on my system, but then again I don't really need one. IMO anything under 5 farads isn't going to do much for you.
 
  #5  
Old 05-24-2008, 08:22 AM
Thread Starter
Join Date: Oct 2007
Location:
Posts: 116
Default RE: Wiring.

ok i'll ground directly from the amp. yea, i have a optima red top. thanks guys
 
  #6  
Old 05-26-2008, 11:23 AM
Member
Join Date: Sep 2007
Location: Queen City, NC
Posts: 145
Default RE: Wiring.

i have the same set up...
but i dont have a fuse between the cap and the amp...
only between battery and cap...
should i have a fuse between the cap and the amp..
i kno i kno caps dont do anything..but hey mine was free..2 farads power acustik for 120 bucks and it was free...
i hav it might as well use it rite?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
45auto
General Tech Help
3
03-27-2006 10:33 PM
sir_nasty
Audio/Visual Electronics
7
03-20-2006 02:56 PM
HAcc407
Audio/Visual Electronics
3
03-06-2006 03:30 PM
marbro
Audio/Visual Electronics
0
02-17-2006 02:09 AM
ryan ortego
Audio/Visual Electronics
3
05-19-2005 06:06 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Wiring.


Advertising

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.