Audio/Visual Electronics Wired up? Everyone's got some sort of electrical modification... let's hear about it here.

Audio Issue (7th Gen)

  #1  
Old 03-06-2013, 09:34 PM
Newest Of Newbies
Thread Starter
Join Date: May 2012
Location: California
Posts: 17
Default Audio Issue (7th Gen)

So recently my aux decided to malfunction somehow. Sometimes the AUX isn't recognized, but when it is, the quality sound is so bad (but normal when on radio, cd, etc. And sometimes, as I am listening to the CD player, it would randomly switch to aux by itself! I'm planning to fix this on Friday when I have time, but would appreciate any input. Thanks yall!

2005 Honda Accord Coupe v6
 
  #2  
Old 03-06-2013, 09:36 PM
Newest Of Newbies
Thread Starter
Join Date: May 2012
Location: California
Posts: 17
Default

Argh, i thought i had posted this under audio section, can a mod please move it there? Thanks
 
  #3  
Old 03-07-2013, 07:27 AM
keep_hope_alive's Avatar
Super Moderator
Join Date: Dec 2009
Location: Quad Cities, IL
Posts: 3,207
Default

sounds like a connection issue. bad how? bad like it cuts out or is intermittent?

if it's an internal failure, other than just the AUX jack itself, repair will be a bit trickier.
 
  #4  
Old 03-07-2013, 04:32 PM
Newest Of Newbies
Thread Starter
Join Date: May 2012
Location: California
Posts: 17
Default

Originally Posted by keep_hope_alive View Post
sounds like a connection issue. bad how? bad like it cuts out or is intermittent?

if it's an internal failure, other than just the AUX jack itself, repair will be a bit trickier.
Bad as in sound quality compared to radio, cd, etc. Going to pull about the system tomorrow night and replace the aux cord first. But i'm skeptic thats going to work because the the system itself would switch into Aux mode by itself when i'm listening to CD's.
 
  #5  
Old 03-13-2013, 07:52 PM
Newest Of Newbies
Thread Starter
Join Date: May 2012
Location: California
Posts: 17
Default

Okay. So the quality on the xm/aux is really bad, but when I try to listen to anything such as the radio or CD, it keeps RANDOMLY switching back to the xm/aux. EVEN WHEN I TURN IT OFF. It turns back on by itself into that mode. WTHECK
 
  #6  
Old 03-15-2013, 04:25 PM
keep_hope_alive's Avatar
Super Moderator
Join Date: Dec 2009
Location: Quad Cities, IL
Posts: 3,207
Default

sounds like a faulty head unit.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
smaglik
General Tech Help
36
09-09-2012 02:25 AM
hiphophead
PRIVATE For Sale / Trade Classifieds
0
06-30-2011 07:59 AM
nukestar88
Headers, Intake, & Exhaust
2
02-28-2011 10:20 PM
csavoia
New Member Area
3
12-13-2010 01:04 PM
bigdog1428
Suspension
1
12-19-2006 09:07 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Audio Issue (7th Gen)


Advertising

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.