Audio/Visual Electronics Wired up? Everyone's got some sort of electrical modification... let's hear about it here.

Navi/Tech on 2016 EXL Plays without Sound

  #1  
Old 12-15-2016, 01:51 PM
Thread Starter
Join Date: Aug 2013
Posts: 10
Default Navi/Tech on 2016 EXL Plays without Sound

After 5 months 2016 Accord EXL with navi/tech package plays music from iPhone 6 Plus via Bluetooth or USB connection, BUT there is NO sound even though phone and Honda displays show selection has been made for a song and song can be changed from Honda or iPhone. NO SOUND. Switch it to FM and there is sound. Honda at 888-528-7876 pleasant BUT can't get it to work. Honda dealer says to call 888#. Honda 888# says to bring it to dealer, who has told me that they don't have an expert. All service guys can do it. Really? 888 # says there is NO firmware upgrade available. Sounded as if he didn't really know what a firmware upgrade is. Any one else having problem? Any one else fixed this problem? Thanks in advance.
 
  #2  
Old 12-19-2016, 09:23 PM
keep_hope_alive's Avatar
Super Moderator
Join Date: Dec 2009
Location: Quad Cities, IL
Posts: 3,209
Default

the only thing that has changed since you bought the car is the OS version on your phone, app additions, and app updates. others have had issues when the phone OS updates or the app updates and compatibility is lost with existing equipment (i.e. head units). Honda hasn't issued any firmware updates to their head units (and like other automakers they won't).

i'm guessing your hope is that whatever update to your phone caused the issue will correct itself. it could be an app that has BT authority now.
 
  #3  
Old 12-20-2016, 10:08 AM
Thread Starter
Join Date: Aug 2013
Posts: 10
Default Thanks

Reset iPhone and Honda navi/tech units and OK now. Thx.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Silver6gen
Off Topic
23
01-04-2015 01:37 PM
accordguy15
New Member Area
4
11-24-2014 05:06 PM
brooklynb
General Tech Help
0
02-08-2011 08:03 PM
Septimus Prime
Audio/Visual Electronics
2
08-25-2008 02:31 PM
apg96
Suspension
9
12-09-2007 03:06 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Navi/Tech on 2016 EXL Plays without Sound


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.