Audio/Visual Electronics Wired up? Everyone's got some sort of electrical modification... let's hear about it here.

connecting subs to amp

  #1  
Old 08-22-2013, 06:23 PM
Thread Starter
Join Date: Jul 2013
Posts: 5
Default connecting subs to amp

I have 4 channel e11 rockford fosgate amp with 2 10" mtx tc510 in thunder box got for free in good condition I don't know much about subwoofers but would it be best to bridge or connect to one channel?
 

Last edited by iskate604; 08-23-2013 at 01:30 AM.
  #2  
Old 08-23-2013, 08:55 AM
Senior Member Stereo Guru..Almost A Mod :)
Join Date: Feb 2011
Location: louisiana
Posts: 862
Default

are you only running the subs with the amp or are you running speakers as well?
 
  #3  
Old 08-24-2013, 06:49 AM
keep_hope_alive's Avatar
Super Moderator
Join Date: Dec 2009
Location: Quad Cities, IL
Posts: 3,209
Default

assuming they are each 4 ohm single coil
you can bridge one sub to each channel pair
sub 1 to ch 1&2
sub 2 to ch 3&4

use a DMM to measure VAC on the amp outputs to adjust gain to be equal on both channels (and you can calculate the voltage you would get at rated power). for rated power output, call Rockford Fosgate and give them the various model/serial numbers.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
monguin61
Audio/Visual Electronics
6
02-09-2013 02:42 PM
Nadoo
Audio/Visual Electronics
7
01-07-2008 12:19 AM
steviebix
Audio/Visual Electronics
9
09-05-2007 12:13 PM
indyhondashine
Audio/Visual Electronics
1
07-07-2007 03:05 PM
bpo145
Audio/Visual Electronics
3
05-15-2007 10:28 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: connecting subs to amp


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.