Engine & Internal Chat about beefing up your engine's insides here.

Trans problem 02 accord 2.3L

  #1  
Old 05-15-2015, 12:48 PM
Newest Of Newbies
Thread Starter
Join Date: May 2015
Posts: 22
Default Trans problem 02 accord 2.3L

A few weeks ago I bought the accord I always wanted the only problem the dude said it had was that it shifted hard till it warmed up so I drove it an it drove fine so I bought it anyway for 1300 good deal with 170,000 miles and a sun roof. So with going to college to be a auto tech so I did some more looking n I found it was low on oil an the trans fluid was low an it had a few code so I got it down to 2 codes which are p0700,p0780 with the flash D4 light and I change all the solenoids and it still shifts hard an goes in too limp mode but it fluid it's still red no metal in it.sometimes it'll stall when I 1st crank it up an put it n 1 or 2 gear. So what I'm trying to do is rule out getting a trans for it now but I will if it comes to it
 
  #2  
Old 05-15-2015, 04:13 PM
TexasHonda's Avatar
Super Moderator : And A Texan
Join Date: Feb 2007
Location: Katy, TX
Posts: 9,649
Default

You may have done what shop manual says can be done mechanically to repair.

Manual says to replace trans if codes return after replacing torque converter clutch solenoid valve/shift solenoid valve A and AT clutch pressure control solenoid valves A & B, and resetting PCM.

You might consider draining/replacing ATF w/ Honda ATF. Three sucessive drain/replace/drive cycles will replace most of old ATF. Some have had good results w/ this simple fix.

good luck
 
  #3  
Old 05-15-2015, 06:17 PM
Newest Of Newbies
Thread Starter
Join Date: May 2015
Posts: 22
Default

Thanks for the advice from driving it doesn't seem to slip at all. The day I found it was low on fluid I put two bottles in an it ran like a new car an clear codes codes It had but after it cooled down it shifted hard again an went in to limp mode. But yesterday I noticed that when I pulled the dual linear solenoids off I seen the 3 metal pipes that had like black surface that came off on a q tip
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ECV4LIFE
General Tech Help
5
04-15-2010 08:09 PM
jroe_28
General Tech Help
6
05-11-2008 08:11 AM
BLAS0827
General Tech Help
10
01-09-2007 12:11 AM
bmarshall
General Tech Help
4
01-03-2007 08:54 PM
mbo1985
General Tech Help
6
03-25-2006 04:07 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Trans problem 02 accord 2.3L


Advertising

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.