General Tech Help Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here.

96 accord electrical issues

  #1  
Old 12-17-2018, 06:21 PM
Thread Starter
Join Date: Dec 2018
Posts: 2
Default 96 accord electrical issues

i own a 96 accord 5 speed. my lights are very dim interior and exterior unless i take off and gun the car my .tac. and speedometer. are bouncing around somtimes stop working completely and my radio cuts on and off.... tac and speedo are working with the blinkers to...will twitch in the direction i turn.
 
  #2  
Old 12-17-2018, 06:37 PM
Super Moderator
Join Date: Sep 2006
Location: Houston, TX
Posts: 13,115
Default

Have you done any work on your car recently before this issue started happening?

I'd probably start by measuring the voltage across the battery posts to be sure you have >12.6 volts with the car shut off. Start the car and your voltage across the battery posts should be >13 volts.

The next step would be to check your wiring/connections using your volt meter to do a voltage drop test. That can help pinpoint your issue.

If you don't want to go through testing the wiring to verify, I'd start by disconnecting the battery and clean the posts and the connections with a wire brush or sandpaper to see if the problem is corrected.

Let us know what you find and we can give you more direction.
 
  #3  
Old 12-17-2018, 06:58 PM
Thread Starter
Join Date: Dec 2018
Posts: 2
Default

Originally Posted by PAhonda View Post
Have you done any work on your car recently before this issue started happening?

I'd probably start by measuring the voltage across the battery posts to be sure you have >12.6 volts with the car shut off. Start the car and your voltage across the battery posts should be >13 volts.

The next step would be to check your wiring/connections using your volt meter to do a voltage drop test. That can help pinpoint your issue.

If you don't want to go through testing the wiring to verify, I'd start by disconnecting the battery and clean the posts and the connections with a wire brush or sandpaper to see if the problem is corrected.

Let us know what you find and we can give you more direction.
..mabye 2 momths ago i had to replace the timming belt ..snapped on me had to replace the c.p.s wemt ahead while i had motor apart chamged out water pump bought new alternator. all new belts spark plugs and and wires battery is about 4 years old .i wemt to change out my radio from the touchscreen ive had in it for a few years now with a more up to date version and it souned very distorted and staticy so i took it back installed the old radio i had in it before and about a week later it started doimg wat its doing now. even swapped alternator thincking i gt a bad one...
 
  #4  
Old 12-17-2018, 09:48 PM
Join Date: Dec 2018
Posts: 10
Default

Check for power steering fluid leaking on to serpentine belt. Also make sure that you have your alternator adjusted tight enough to not let your belt slip. Had a similar problem, but the main bolt that holds the alternator in actually dethreaded in my case. I would get your battery checked, but before that I would crank the car and disconnect the battery to be sure your alternator is working as intended. Be careful if you go that route. Alternate option just get AutoZone to test the alternator. Good luck
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
05 Accord AZ
General Tech Help
1
09-10-2012 12:51 PM
shizoma
General Tech Help
27
04-09-2012 12:51 PM
cander71
General Tech Help
4
11-19-2011 10:49 PM
nogood25
General Tech Help
4
10-16-2011 02:15 PM
honsolo
General Tech Help
10
05-19-2006 03:18 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 96 accord electrical issues


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.