Audio/Visual Electronics Wired up? Everyone's got some sort of electrical modification... let's hear about it here.

Bass knob

  #1  
Old 03-12-2009, 12:09 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2007
Location: Queen City, NC
Posts: 145
Default Bass ****

I just got my hands on a Hifonics BXI160D. It comes with the bass ****. i kno how the bass level is on amps (Never have it turned to max or try to avoiding using it. Or keep it tunned low).
My question is. on my amp i have the bass level on 0. then i connect the bass **** and put it on max. its loud! sounds good! is it safe to have the bass **** on max while the level on my amp is on 0? i unplugged it for now to be on the safe side.

Weird, something else i noticed, the power light on the amp dims once i plug in the bass remote. Does it draw that much power?
 
  #2  
Old 03-12-2009, 09:28 AM
t00fatt's Avatar
Been Around A Long Time Member
Join Date: Nov 2006
Location: Miami
Posts: 3,294
Default

Don't take this as gospel as I don't know the exact rule. I have mine set all the way max, but my HU has a S/W out and I usual keep my bass at -1 and my sub at half, and up to about 3/4s when I want some more bass, and full if I have to prove to someone a single 12" can have more ***** then their dual setup.

If your HU doesn't have a sub line out, then what I would do is set the bass **** to almost full, say 90% and reset your gain. Then use the **** to turn the bass down not up, you know what I mean?
 
  #3  
Old 03-12-2009, 10:24 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2007
Location: Queen City, NC
Posts: 145
Default

yea i do. i was thinking about doing that. just wanted to be on the safeside, with peoples input.
 
  #4  
Old 03-12-2009, 10:26 AM
finch13's Avatar
Been Around A Long Time Member
Join Date: Jun 2007
Location: St. Paul, MN
Posts: 7,381
Default

The max on the **** should be a tad bit shy of max on the sub before it distorts.

My HU has a S/W preout too so I just use the **** on the deck to go from 0 to +15 with the bass.
 
  #5  
Old 03-12-2009, 12:21 PM
t00fatt's Avatar
Been Around A Long Time Member
Join Date: Nov 2006
Location: Miami
Posts: 3,294
Default

Oh and I kind of phrased my last post wrong, when I said to set the **** on the amp to reset the gains, once you plug the **** in it overrides the **** on the amp. Maybe you should even set the **** to 100% when setting your gains, so just in case you ever go past 90% with the **** you won't risk clipping.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
wanted_honda
Private 'Wanted' Classifieds
1
09-12-2009 07:31 PM
Markus26
Audio/Visual Electronics
7
08-20-2006 05:05 PM
Rodzilla
Audio/Visual Electronics
1
07-10-2006 10:18 PM
tomcal
Audio/Visual Electronics
4
05-10-2006 04:10 PM
liltwevie3
Audio/Visual Electronics
3
04-05-2006 08:22 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Bass knob


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.