Audio/Visual Electronics Wired up? Everyone's got some sort of electrical modification... let's hear about it here.

Factory Headunit and Illumination not working

  #1  
Old 09-11-2007, 08:56 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2007
Location: Queen City, NC
Posts: 145
Default Factory Headunit and Illumination not working

I have an aftermarket deck in the lower pocket in my accord 2003 coupe, the the harness that came with kit allowed the factory HU to work and illuminate (Such a good feature). Well this morning, the clock on the factory HU was bright like normal. Then when leaving school, the brightness on the factory HU faded. U can barely see it, i had to put my head like an inch away from the screen to c wat time it was. Then round the evening time, i went to go check out the car, and the illumination will not appear anymore. wth. i took out the aftermarket HU and check all my harness connections and they were fined. The weird thing is that the security blinking light still appears (that light will only blink when it is getting power. I know this becuase when i pulled out the harness of the factory HU, the light does not blink. And when you plug in the harness, you can hear the 6 disc changer.) So it is recving some kind of power, but the no lights will show up? wth.....Do u think its the fuse or what?????

(All my other interior lights work fine, just the factory hu.) And i just installed a capacitor, so their should not be any power outages in my car!!!)
 
  #2  
Old 09-11-2007, 09:19 PM
MacLeod's Avatar
Senior Member
Join Date: Feb 2007
Location: Ringgold, GA
Posts: 455
Default RE: Factory Headunit and Illumination not working

That is very weird. If it was losing power, I would think the display would cut off altogether rather than dim.

Try hooking the factory head unit back up and see if it works. If it does then you know the problem is with the wiring or possibly the harness. If it doesnt you know its the HU itself. Take out your aftermarket HU and take it back for warranty service (cause if they see an aftermarket HU theyll automatically blame it).
 
  #3  
Old 09-12-2007, 12:33 PM
Been Around A Long Time Member
Join Date: Nov 2006
Posts: 2,631
Default RE: Factory Headunit and Illumination not working

common problem..thoughi agree about taking the aftermarket out before taking it in for goodwill.
 
  #4  
Old 09-13-2007, 09:52 AM
Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2007
Location: Queen City, NC
Posts: 145
Default RE: Factory Headunit and Illumination not working

well i took out the aftermarket hu, and plug the real harness back into the factory hu. Just as everything look when it was stock and the clock on the factory hu is still dim. i can barely see it. I got the same results as if the aftermarket hu was in there. My car is not on warrenty service, my options are limited. And at night the illumination will not appear. Could it be the radio or interior light fuses?? If so, what is the best way to pull it out? i dont have the correct tools, i think, ive never pulled out a fuse. i am also thinking about callin honda to ask them what happened, and is their anything i can do cuz im not on warrenty.
 
  #5  
Old 09-13-2007, 09:04 PM
MacLeod's Avatar
Senior Member
Join Date: Feb 2007
Location: Ringgold, GA
Posts: 455
Default RE: Factory Headunit and Illumination not working

Sounds like the display on the clock is going out. For some reason I could swear I read about this being a common problem with older Accord head units and it was covered under a recall.

My memory is usually pretty sucky so I may be talking out my a** but look into that. If its under a recall, you should still be able to get it fixed. Recalls dont expire like a warranty.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Pellicci21
Audio/Visual Electronics
7
12-26-2011 11:31 AM
WhiskeySlick
Audio/Visual Electronics
4
08-01-2011 03:31 PM
pham9006
Audio/Visual Electronics
2
09-07-2007 11:32 PM
jvaruzzo
General Tech Help
2
11-04-2006 03:02 PM
blofielda
General Tech Help
2
02-25-2005 08:26 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Factory Headunit and Illumination not working


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.