P1456 - Just changed my gas cap, that wasn't it - Page 2 - Honda Accord Forum - Honda Accord Enthusiast Forums

Go Back  Honda Accord Forum - Honda Accord Enthusiast Forums > General > General Tech Help
Reload this Page >

P1456 - Just changed my gas cap, that wasn't it

General Tech Help Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here.

P1456 - Just changed my gas cap, that wasn't it

  #11  
Old 08-30-2012, 07:47 PM
poorman212's Avatar
Super Moderator
Join Date: May 2010
Location: Youngsville, NC
Posts: 11,817
Default

Originally Posted by my1st.honda93 View Post
ok now im back,so what is the code saying?in english not numbers an we will find your solution
The code is saying almost everything you need to know - English/Spanish/French, ect.......
 
  #12  
Old 08-31-2012, 12:19 PM
JimBlake's Avatar
Super Moderator
Join Date: May 2006
Location: Wisconsin
Posts: 17,299
Default

I much prefer the code NUMBER. Sometimes the guy at the car-parts store can come up with some pretty --umm-- CREATIVE explanations.
 
  #13  
Old 01-07-2013, 03:56 PM
Join Date: Jan 2013
Posts: 1
Default

Originally Posted by LordAccord View Post
I do live in the northeast, in NYC to be exact, but this car was purchased in Florida then driven back. I've had Autozone and Advance do a error scan, and always the same result. Both in Florida and NY. I also notice that when I drive around, after 10 minutes or so I smell gas.
I got the same issue with the smell too. I am looking foward to hear if you fixed it and how,

Thanks!
 
  #14  
Old 01-07-2013, 05:03 PM
shipo's Avatar
Super Moderator
Join Date: Aug 2012
Location: Southern New Hampshire
Posts: 2,436
Default

Originally Posted by CEFIRO View Post
I got the same issue with the smell too. I am looking foward to hear if you fixed it and how,

Thanks!
Pretty much regardless of make or model, when you smell gasoline vapors then the issue is with the Evap system; either the cannister or the hoses are cracked and/or deteriorating.
 
  #15  
Old 01-08-2013, 05:08 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2012
Posts: 41
Default

Originally Posted by CEFIRO View Post
I got the same issue with the smell too. I am looking foward to hear if you fixed it and how,

Thanks!
It turned out I needed a new EVAP canister and bypass shut-off valve. Both were leaking. I figured this out by getting a smoke test done at Meineke. Hope this helps.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
93Accord2.2
General Tech Help
8
11-06-2013 11:53 PM
96FiveSpeed
General Tech Help
6
06-12-2013 12:05 AM
Hondafan454
General Tech Help
1
05-23-2010 07:40 PM
phydeauxman
Engine & Internal
3
09-16-2009 06:36 AM
Gary L
General Tech Help
7
10-06-2008 04:27 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: P1456 - Just changed my gas cap, that wasn't it


Advertising

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.